Botox tegen rimpels en voor huidverbetering

Jos Reacties staat uit voor Botox tegen rimpels en voor huidverbetering

foto1

Veelal wordt gedacht dat Botox alleen gebuikt wordt om ervoor te zorgen dat rimpels verminderd worden in het gezicht. Echter weinig mensen staan er bij stil dat het gebruik van Botox ook zorgt voor een betere en gezondere huid.

Wat doet Botox precies?

Botox zorgt ervoor dat de spierkracht uit een bepaalde spier stilgelegd wordt of minder krachtig gemaakt wordt. Door de Botox bepaalde plek te injecteren vervalt de kracht in een bepaalde spier die in een rimpel veroorzaakt. Doordat de andere spieren in het gelaat nog wel volledige sterkte hebben trekken zij de huid weer strak. Na ongeveer drie tot vier maanden zal de Botox uitgewerkt zijn en komt de platgelegde spier weer op kracht. Botox is dus niet meer dan een goedje dat de spieractiviteit stil kan leggen.

Huidverbetering door Botox

Doordat de huid weer glad trekt en rimpels verdwijnen krijgt de huid weer meer zijn natuurlijke vorm terug. Rimpels ontstaan namelijk doordat er ergens teveel spierkracht op de huid uitgeoefend wordt. Dit wordt zo voorkomen. Steeds meer mensen beginnen al op jongere leeftijd met het gebruik van Botox om zo huidschade te voorkomen.

Botox injection

Is een botoxbehandeling pijnlijk?

De Amsterdamse Botoxkliniek die wij spraken gaf aan dat de behandeling zelf maar enkele minuten duurt. Voor de behandeling worden zeer kleine naaldjes gebruikt die niet anders aanvoelen als een prikje met een speldenprik. Tot een uur na de behandeling kan de cliënt zich wel een klein beetje moe voelen of een gevoel van lusteloosheid hebben. Dit is puur een reactie van het lichaam op de geïnjecteerde vloeistof.

Combinaties van Botox met Fillers

Vaak wordt een Botoxbehandeling samen gedaan met de aanvulling van fillers, beter bekend onder de verzamelnaam injectables. Omdat Botox over het algemeen vooral in het bovenste gedeelte van het gelaat gebruikt wordt, wordt de rest van de rimpels met fillers gevuld. Fillers worden onder de rimpels ingespoten en blijven in tegenstelling tot Botox veel langer zitten. De meeste fillers gaan wel 12 tot 18 maanden mee. Tevens is het mogelijk om met fillers de diepere rimpels op te vullen.

Comments are closed.