Homeostatine: een veelbelovend 100% natuurlijk en effectief anti-aging ingrediënt

Jos 0

Ik ben een groot fan van Truth in Aging. Deze Amerikaanse site streeft ernaar consumenten waarheidsgetrouwe en onpartijdige begeleiding te geven bij hun zoektocht naar waardevolle huidverzorgingsproducten. Ze recenseren regelmatig verschillende huidverzorgingsproducten, maar ook veelgebruikte ingrediënten. Ook nieuwe ingrediënten krijgen een kritische review. Inmiddels heeft Truth in Aging een grote gemeenschap opgebouwd van trouwe fans die hun scherpe blik op huidverzorging zeer kunnen waarderen.

Laatst kwam ik een review tegen van een veelbelovend nieuw anti-aging ingrediënt: Homeostatine. Mijn enthousiasme steeg naar grote hoogten toen ik las dat dit ingrediënt 100% natuurlijk is, maar bovendien ook buitengewoon effectief! Natuurlijk en effectief gaan namelijk niet vaak samen. Daarom wil ik de review die ik vond op Truth in Aging hieronder graag met jullie delen, in een Nederlandse vertaling.

Ik heb een nieuw, 100% natuurlijk anti-aging ingrediënt ontdekt: Homeostatine. Dat is een actieve combinatie van twee natuurlijke stoffen: een pentasacharide uit een eetbare groene alg (Enteromorpha compressa) die veel wordt gebruikt in de Japanse keuken, en een polysacharide (galactomannaan) uit de zaden van de Zuid-Amerikaanse taraboom (Caesalpinia spinosa).

De Zuid-Amerikaanse taraboom. De zaden van deze boom vormen een van de twee natuurlijke bestanddelen van Homeostatine

De Zuid-Amerikaanse taraboom. De zaden van deze boom vormen een van de twee natuurlijke bestanddelen van Homeostatine

Ik heb er het nodige onderzoek naar gedaan en ik moet zeggen: ik ben in tijden niet zo enthousiast geweest over een anti-aging ingrediënt! Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het beslist niet.

Om de effecten van homeostatine te kunnen begrijpen, moeten we eerst iets meer over ons “favoriete gespreksonderwerp” begrijpen: rimpels.

Rimpels hebben verschillende oorzaken. Natuurlijke huidveroudering is daar uiteraard een van, net als veroudering door de zon en de vele bewegingen van onze gezichtsspieren gedurende de dag.

Al deze oorzaken blijken één gemeenschappelijke fysiologische oorzaak te hebben: “verstoringen in de homeostase van de extracellulaire matrix van de huid”. In gewoon Nederlands: verstoringen van het vermogen van de huid (met name collageen, het eiwit dat de huid stevigheid geeft) om een bepaald evenwicht te bewaren.

De actieve ingrediënten uit het specifieke zeewier en de Zuid-Amerikaanse boom blijken rimpels te voorkomen en te verminderen. Verder werken ze ontstekingsremmend door de aanmaak tegen te gaan van metalloproteïnases (MMP, een type enzym dat collageen afbreekt) en andere ontstekingsbevorderende stoffen.

Het belangrijkste wat homeostatine zo indrukwekkend maakt als anti-aging ingrediënt is dat het helpt de homeostase van de huid te handhaven. Hierdoor worden de aanmaak en afbraak van huidcellen en onderliggende structuren (zoals collageen) in evenwicht gehouden. Het resultaat is dat de huid beter gehydrateerd, steviger en elastischer blijft, waardoor rimpels minder kans krijgen.

Homeostatine werkt op twee niveaus waarvan de effecten elkaar versterken. De kleine moleculen uit het zeewier penetreren de opperhuid en verbeteren de stofwisseling van de fibroblasten.

De polysachariden uit de Zuid-Amerikaanse boom blijven op de hoornlaag van de huid achter en zorgen ervoor dat de kleine moleculen uit het zeewier langzaam aan de huid worden afgegeven.

Wat gebeurt er wanneer homeostatine de natuurlijke huidbalans herstelt? De huid maakt meer collageen I en III aan, de huid wordt dikker en elastischer en ontstekingen van de huid nemen af, zo blijkt uit onderzoek. Dat is geweldig nieuws voor iedereen die er graag zo gezond en jong mogelijk blijft uitzien!

Kleven er dan geen nadelen aan homeostatine? Voor zover ik heb kunnen onderzoeken is er geen enkele reden om te twijfelen aan de veiligheid van homeostatine.

Tot zover de review van Truth in Aging. Nogal indrukwekkend, nietwaar?

Uiteraard wilde ik graag een anti-aging crème of serum proberen waar Homeostatine in zit. Maar ik kwam er al snel achter dat er nog niet veel producten op de markt zijn die dit fantastische ingrediënt bevatten, zeker niet op de Nederlandse markt. Crèmes of serums met Homeostatine blijken bovendien net iets te duur te zijn voor mijn budget.

Reverta Facial Serenity SerumGroot was mijn vreugde dan ook toen ik ontdekte dat Reverta – bekend van de populaire anti-aging crème waar we al eerder positief over schreven – nu ook een serum verkoopt waar Homeostatine in zit. Bovendien bevat dit serum van Reverta nog een hele reeks andere natuurlijke, veelbelovende ingrediënten, zoals zeevenkel. Daar wil ik later nog eens uitgebreid onderzoek naar doen, want ook zeevenkel schijnt aan een opmars bezig te zijn als natuurlijk anti-aging ingrediënt in de betere huidverzorgingsproducten.

Ik gebruik Reverta Facial Serenity Serum nu een paar weken. Het is geen product dat “instant” resultaten geeft vanaf het eerste moment dat je het gebruikt – en dat pretendeert Reverta ook niet. Maar ik merk nu al dat mijn huid steeds beter wordt, zeker in combinatie met Reverta anti-aging crème die ik al jaren naar grote tevredenheid gebruik. Ik blijf het serum dan ook zeker gebruiken de komende maanden.

Tip: het is goedkoper als je Reverta anti-aging cream en Reverta serum als pakket bestelt. De pakketaanbieding vind je hier (Reverta anti-aging pakket voor de normale tot droge huid).

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van mijn lezers, dus laat vooral een reactie achter als je Reverta Facial Serenity Serum (al dan niet in combinatie met de Reverta crème) hebt geprobeerd!

Reageren op dit artikel »