Stoppen met roken voorkomt rimpels

Admin 0

Is roken de oorzaak van rimpels?

Stoppen met roken om rimpels te voorkomen is van groot belang. Roken versnelt het normale verouderingsproces van uw huid en is één van de grootste veroorzakers van rimpels. U zult natuurlijk niet direct de effecten van roken terug zien op uw huid. Maar het is goed mogelijk dat na 10 jaar van actief roken de huid zichtbaar verslechterd is.

 

Roken is, na blootstelling aan de zon, de belangrijkste oorzaak van rimpels. Vitamine A en C zorgen er voor dat de huid word beschermd tegen uitdroging. En laat nicotine nou het ingrediënt zijn dat uitdroging van de huid bevorderd. U kunt dus wel nagaan wat de gevolgen van roken zijn op uw huid.

 

Roken vernauwt ook de bloedvaten in de buitenste lagen van de huid. Roken belemmerd het afbreken van zuurstof en houd belangrijk voedingstoffen zoals vitamine A buiten de deur.

 

De warmte van de sigaret veroorzaakt ook irritatie rond de ogen en dwingt de roker moeilijk te kijken. Dit vergroot de kans op rimpels rondom de ogen aanzienlijk. Het inhaleren van een sigaret heeft ook gevolgen voor uw wangen. Na een lange periode van roken zult u merken dat u last krijgt van ingevallen wangen. Dit zorgt weer voor rimpels rondom de lippen.

 

Afgezien van de rimpels op uw gezicht, ontstaan er ook rimpels op andere delen van uw lichaam. Natuurlijk zijn lichaams-rimpels makkelijk te camoufleren door kleding, maar zou het niet veel fijner zijn als uw gehele lichaam rimpelvrij is?

 

Een roker die de leeftijd van 30 heeft, kan dezelfde huid hebben als een niet roker die de leeftijd van 50 heeft bereikt.

 

Dus wat is het moraal van het verhaal? Nou ja, natuurlijk stoppen met roken. Er is geen anti-aging crème die op kan boksen tegen de gevolgen van roken. Het heeft dus eigenlijk helemaal geen zin om dure anti-rimpelcrèmes te kopen terwijl u nog steeds niet gestopt bent met roken.

 

Stoppen-met-roken

Stoppen met roken cursus

Gezien het feit dat stoppen met roken makkelijker gezegd is dan gedaan, hebben wij een cursus gevonden die u helpt om te stoppen met roken.

 

In deze cursus krijgt u handige tips om te stoppen met roken. Echter is dit niet alles. U krijgt een 1 op 1 coach die al uw vragen tijdens het stoppen met roken zal beantwoorden. Op deze manier staat u er dus niet alleen voor en is de kans om daadwerkelijk te stoppen met roken vele malen groter.

 

Als u er toch voor kiest om niet te stoppen met roken, koop dan ook geen anti-rimpelcrèmes meer. Puur om het feit dat roken en rimpelvermindering niet samen gaan. Als u in staat bent om te stoppen met roken, dan mag u erg trots zijn op uw zelf. Maar denkt u ook eens aan de andere voordelen dat stoppen met roken met zich mee brengt.

 

Voordelen stoppen met roken:

– Een gezonde en frissere aanblik.

– Het bespaart u misschien wel honderden euro’s in de maand. (Duizenden euro’s per jaar)

– Niet meer elke ochtend die bedorven smaak in de mond.

– Dagelijks veel meer energie.

– Uw smaakpapillen zullen een boost krijgen, waardoor alles weer lekkerder smaakt.

– De neus krijgt meer lucht waardoor u weer beter zult gaan ruiken.

Meer dingen doen zonder iedere keer eerst een sigaretje te moeten roken.

Uw adem zal frisser gaan ruiken.

Langer leven.

Je verkleint de kans op ernstige ziektes.

 

Nadat u de geweldige prestatie heeft geleverd om te stoppen met roken is het belangrijk om te gaan focussen op een gezonde levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan gezonde voeding en regelmatig sporten. Dit zal u helpen om de oppervlakte van uw huid weer te voeden met zuurstof. De huid zal er naar loop van tijd een stuk beter uit gaan zien.

gezonde-voeding

Ook is het belangrijk om het gebruik van alcohol en cafeïne te verminderen. Deze 2 zorgen er namelijk voor dat de huid uitdroogt. Een goed voedingssupplement kan u helpen om uitdroging van de huid te voorkomen.

 

Roken veroorzaakt rimpels en andere gezondheidsproblemen. Hoe langer je je houdt aan deze ondeugd, des te meer risico u zult lopen op gezondheids- en huidproblemen. Dus waarom doorgaan met roken als u er vandaag nog mee kunt stoppen?. Wij wensen u alvast heel veel succes.

 

Reageren op dit artikel »