9 gezonde voedingstips om rimpels te voorkomen

Admin 0

Een goede voeding helpt ons bij een gezonde levensstijl. Dit is over het algemeen bekend maar wist u dat een goede voeding ook bijdraagt aan het voorkomen van rimpels?. Als u rimpelvorming zo lang mogelijk uit wilt stellen, is het belangrijk om te weten welke soorten voedingsmiddelen u het beste kunt eten ter preventie van rimpels. Hieronder vind u 9  handige voedingstips.

 

1. Spinazie en andere groene bladgroenten zijn goed voor uw huid omdat het luteïne bevat. Luteïne is een belangrijk anti-oxidantmechanisme dat de huid hydrateerd en elastisch houd. Voor het beste resultaat doet u er goed aan om minimaal 10 mg spinazie per dag te eten.

 

2. Bonen zijn ook belangrijk om rimpels te voorkomen. Bonen zijn namelijk rijk aan anti-oxidanten en helpen uw huid te verbeteren. Onder alle verschillende soorten bonen zijn de rode bonen het allerbeste voor om rimpels tegen te gaan.

 

3. Tomaten zijn ook goed voor de huid omdat ze net als bonen en spinazie anti-oxidanten bevatten. Maar dit is niet het enige “stofje” dat goed is voor uw huid. Tomaten bevatten lycopeen een stof die het risico op kanker vermindert en is krachtiger dan een vitamine E supplement. Het grote voordeel is dat je tomaten bijna overal op of door heen kunt doen, denk bijvoorbeeld aan een pasta, salade of een gezond broodje.

 

4. Naast groenten, zijn er ook vleessoorten die rimpels doen verminderen. Zo is het eten van een kalkoen op zijn tijd goed voor uw huid. De kalkoen is namelijk rijk aan vitamine B. Een kalkoen bevat proteïne dat het verouderingsproces in uw huid doet verminderen. Wacht dus niet tot de kerst!

9-gezonde-voedingstips-om-rimpels-te-voorkomen

5. Goji bessen bevatten goede voedingswaarde voor uw huid. De Goji bes heeft een zeer hoog gehalte aan anti-oxidaten, vitamines en mineralen. Geloof het of niet, maar ze bevatten 500 keer meer vitamine c per ons dan sinaasappels. De Goji bes bevat onder andere, vitamine B1, B2, B6, E en linolzuur. Dit is een essentieel vet dat de huid gladder en jonger doet lijken.

 

6. Lijnzaad is rijk aan Omega 3 en 6 vetzuren. U kunt dit mengen met andere gerechten zoals koekjes en brood. Hoe meer je eet, hoe voller de huidcellen, hoe minder zichtbaar uw rimpels zullen worden.

 

7. De rode biet is een groente die u kan helpen om huidveroudering te voorkomen. De rode biet bevat weinig calorieën en veel vezels. Het bevat ook anti-oxidanten en een pigment genaamd anthocyanen. Anthocyanen komen vooral voor in hogere planten, vooral als kleurstof in bloemen en vruchten, maar ook in andere onderdelen van de plant, zelfs in wortels. Anthocyanen zorgt voor een goede collageen productie in uw huid. U kunt dit koken in een verscheidenheid van manieren. Denk bijvoorbeeld aan kerrie.

 

8. Velen van ons zien bonbons gewoon als een heerlijke snack of dessert. Maar weinigen van ons weten dat bonbons polyfenol bevatten, een stof die het lichaam bevrijdt van actieve zuurstof die veroudering veroorzaakt. Niet alleen dat, polyfenol zorgt ook voor bescherming tegen schadelijke UV-straling.

 

9. Zalm bevat net als lijnzaad omega 3 en verzuren. Dit zorgt ervoor dat ontstekingen minder worden en zorgt voor een betere smering van de huid.

 

Er zijn natuurlijk nog andere ingrediënten en producten die goed zijn voor uw huid. Maar omdat ieder lichaam anders in elkaar zit is het wellicht een idee om eens een afspraak te maken met uw huisarts. Hij kan wellicht een dieet opstellen dat perfect aansluit op uw lichaamsbehoeften.

 

Afgezien van het eten, moet u niet vergeten om regelmatig te bewegen en veel water te drinken. Dit zorgt er voor dat de huid soepel en gehydrateerd blijft.

 

Roken is ook erg slecht voor de huid. Wilt u dus voorkomen dat u rimpels krijgt dan doet u er goed aan om te stoppen met roken. Wellicht kunt u hierbij wat begeleiding gebruiken.

 

Het is in ieder geval fijn om te weten dat alle groentes die hierboven zijn genoemd, gewoon online te koop zijn. We hopen dat u wat gehad heeft aan onze “9 Gezonde voedingstips om rimpels te voorkomen”.

Reageren op dit artikel »