5 Huidverzorging Tips

Admin 0

Huidverzorging Tip – Als je jong bent, heb je nog ruim de tijd om te zorgen voor je huid.

Rimpels komen namelijk op jonge leeftijd niet voor. Maar toch is het belangrijk om al vroeg te beginnen met het verzorgen van de huid. Dit voorkomt namelijk rimpels op latere leeftijd.

Het is natuurlijk ook weer niet nodig om je op jonge leeftijd al druk te maken over rimpels. Maar als je onvoorzichtig met je huid om gaat, en dan maakt het niet uit of je jong of oud bent, je zult hierdoor wel lijnen ontwikkelen.

 

Huidverzorging Tips

Je mag als je jong bent experimenteren met elk aspect van je leven. Jonge meisjes experimenteren bijvoorbeeld al met make-up en andere chemische producten die je een jonge en frisse huid beloven. We gaan het nu niet hebben over hoe slecht sommige ingrediënten wel niet zijn. Nee, laten we het hebben over een goede verzorging van de huid.

 

Hier zijn enkele tips die u moet opvolgen om het verouderingsproces van de huid te vertragen. En voor ik het vergeet, deze tips zijn ook voor mannen.

 

Huidverzorging Tip 1.gezichtsverzorging

Het is een must om je gezicht te wassen. Maar doe dit niet te vaak, in veel landen beschikken ze niet over een waterzuivering systeem en dit is slecht voor de huid omdat het water chloor kan bevatten. Door chloor kunnen rimpels zich op langere termijn ontwikkelen, en dit proberen we nou juist te voorkomen.

Gelukkig is in Nederland al het water goed gezuiverd en kunnen we het water rustig gebruik om onze huid te wassen. Echter is het verstandig om uw gezicht niet vaker dan 1 keer per dag te wassen. Op deze manier houden we de juiste hoeveelheid olie en vocht vast in de huid.

 

Huidverzorging Tip 2.

Gebruik bij het wassen van uw gezicht, een milde zeep. Kies de merken die het ingrediënt moisturizers bevatten. Dit ingrediënt is namelijk goed om huidveroudering tegen te gaan. Probeert u in ieder geval zeep met het ingrediënt alkaline, zo veel mogelijk te vermijden.

 

Huidverzorging Tip 3.

Kies een crème op waterbasis die het ingrediënt moisturizer bevat. Na het wassen van uw gezicht, gebruikt u een schone droge handdoek om uw huid mee af te drogen. De beste manier om uw huid af te drogen is door te deppen. Dit zorgt er namelijk voor dat de poriën open gaan staan, waardoor de crème meer effect heeft.

 

Huidverzorging Tip 4.huidverzorging-tip

De zon draagt ​​ook veel bij aan de ontwikkeling van lijnen op uw gezicht. Wat je moet doen om dit tegen te gaan is het smeren van zonnebrand en het gebruiken van bescherming. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een hoed of pet, maar ook de zonnebril is belangrijk. Dit voorkomt namelijk rimpels rondom de ogen.

 

Huidverzorging Tip 5.

Een onjuiste slaaphouding kan ook bijdragen aan het ontwikkelen van rimpels. U kunt het beste op uw rug slapen omdat het gezicht hierdoor het minst word belast. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit niet altijd even makkelijk is en wellicht moeten we hier dan ook niet al te zwaar aan tillen. Een goede nachtrust is namelijk ook erg belangrijk.

 

Reageren op dit artikel »