5 Recepten voor uw eigen huidverzorgingscreme

Admin 0

Het hebben van rimpels op uw gezicht of op uw lichaam is een normaal feit van het leven. U kunt het accepteren voor wat het is of er thuis zelf iets aan doen. In plaats van het kopen van dure crèmes, kunt u proberen een aantal huismiddeltjes zelf te maken die bewezen effectief zijn.

 

U kunt bijvoorbeeld eiwitten gebruiken om de rimpels onder uw ogen te verminderen. Voor degenen die rimpels willen voorkomen, kunt u ook gebruik maken van een geurvrij wonderolie en deze gebruiken onder de ogen of keel.

 

Thuis een eigen huidverzorgingscrème maken.

Dit is een methode die door vele mensen nog niet word toegepast, maar bewezen goed blijkt te werken. Dus speciaal voor de gene die het leuk lijkt om te maken, hier het recept. Leeg de inhoud van 3 vitamine E capsules in een klein kom en meng dit met 2 eetlepels yoghurt. Vervolgens voegt u er een halve eetlepel honing en een halve eetlepel citroensap aan toe. Wanner u dit goed heeft vermengt brengt u het 10 minuten aan op uw gezicht. Spoel uw eigen gemaakte reinigings-middel af met lauw water.

50-groene-smoothies-recepten

 

Meer huidverzorgende recepten

Voordat u begint aan deze thuis recepten is het raadzaam om de huid eerst goed schoon te maken met natte katoenen watjes. Hierdoor gaan de poriën open en is het effect groter.

 

Recept 1: Gebruik een kwart kopje smeerwortel, een kwart kopje toverhazelaar en 10 druppels patchouli essentiële olie. Giet het vervolgens over in een lege fles zodat u het later nogmaals kunt gebruiken.

 

Recept 2: Meng 1 theelepel frambozensap met 1 theelepel sinaasappelsap, 1 theelepel olijfolie, 1 opgeklopte eierdooier en 2 eetlepels gemalen havermout. Na het mengen van alles, wacht u 20 minuten en smeert u het vervolgens op het gezicht. Zodra het mengsel op uw gezicht is opgedroogd, spoelt u het af met warm water.

 

Recept 3: Heeft u toevallig kokosolie thuis, gebruik deze dan op uw gezicht voordat u gaat slapen. Ook een ananas is goed voor het slapen gaan. Snij de ananas open en gebruik de kern van de vrucht op uw gezicht. Wrijf de vrucht gedurende 10 a 15 minuten uit over uw gezicht en spoel het daarna af met water.

 

Recept 4: Het gebruik van groene Thompson pitloze druiven is goed voor uw huid. Snijd de druiven in tweeën en knijp deze uit over uw gezicht. Zorg dat u het sap gedurende 20 minuten op uw gezicht blijft zitten zodat de huid goed absorbeert. Spoel het vervolgens af met warm water en laat het verder opdrogen door de natuurlijke lucht.

 

Recept 5: Een pasta van kurkuma gemaakt met suikerrietsap kan ook worden gebruikt om huidveroudering tegen te gaan.

 

Het maakt eigenlijk niet uit wat u gebruik, als u maar regelmatig gebruikt maakt van een gezichtsbehandeling. Dit is namelijk zeer effectief bij het controleren van rimpels. Gun jezelf ook eens een gezichtsmassage. Dit helpt bij het verhogen van de bloedcirculatie wat weer resulteert in de aanscherping van de spieren. Dit zorgt voor een jeugdige uitstraling.

 

Wanneer u gebruikt maakt van een gezichtsmassage, zorg er dan voor dat u altijd start vanaf de nek en uiteindelijk uitkomt bij uw voorhoofd. Een snelle manier om dit te doen is de huid masseren in een cirkelvormige beweging. Als u last heeft van rimpels op de kaak, neem dan de huid tussen duim en wijsvingers. Voor uitgebreide gezichtsoefeningen, leest u het artikel gezichtsgymnastiek.

Reageren op dit artikel »