Huidveroudering voorkomen

Admin 0

Kunnen we huidveroudering voorkomen?

De conditie van onze huid zegt veel over wie we zijn. Als de huid minder elastisch is als voorheen, dan kunt u al te maken hebben met een gerimpelde huid. Maar de vraag is nu, kunnen we huidveroudering voorkomen?.

 

nachtcremeVeel deskundigen geloven dat we huidveroudering alleen kunnen uitstellen en dat het op de langere termijn onvermijdelijk is. Er is absoluut vooruitgang op dermatologische gebied. Er zijn tal van goede producten die bewezen zeer effectief zijn. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van lotions of crèmes die AHA’s of alfa-hydroxic zuren bevatten.

Deze bevatten namelijk vitamine A. En worden zoals gewoonlijk gewonnen uit melk, vruchten en suikerriet. Deze ingrediënten zijn namelijk goed voor het verwijderen van dode huidcellen. Ook stimuleert collageen de huid, dit zorgt ervoor dat rimpels worden opgevuld en vrije radicalen aanpakt.

 

TIP: Indien u van plan bent om een nieuw soort anti-rimpelcrème te gaan gebruiken, dan doet u er goed aan om het eerst te testen op een klein stukje huid achter het oor. Irritatie van de huid kan namelijk erg vervelend zijn. Als het niet rood word of begint te irriteren dan kunt u het met een gerust hart gebruiken.

 

Huidveroudering voorkomen door scrub

Om huidveroudering te voorkomen is het belangrijk dat u de huid regelmatig voorziet van een scrub-behandeling. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en vervolgens weer worden aangemoedigd om nieuwe huidcellen te produceren. Hierdoor kan de huid beter absorberen en is de huid beter gehydrateerd.

 

Huidveroudering voorkomen door de aloë vera planthuidveroudering-voorkomen

Dit is natuurlijke manier van huidverzorging waarbij de aloë vera plant word gebruikt. De aloë vera plant bevat namelijk appelzuur wat goed is om huidveroudering tegen te gaan. Snijd een stuk van de plant af en breng deze vervolgens aan op de huid.

 

TIP: Gebruik elke ochtend een vochtinbrengende crème na het douchen. Dit helpt vocht vast te houden in de huid. Wat helemaal perfect zou zijn is een crème te gebruiken die een zonnebrand bevat. Op deze manier bent u de gehele dag beschermd tegen de schadelijke ultraviolette stralingen. Het is namelijk zo dat UV-straling de grootste boosdoener is van rimpels. Draag bij warme dagen dan ook altijd een hoed en zonnebril.

 

TIP: Een natuurlijke methode is het gebruik van avocado, dit bevat vitamine E en is een prima anti-oxidant.

 

Huidveroudering voorkomen door gezonde voeding

Afgezien van de vele crèmes die kunnen worden gebruik, is de voeding één van de belangrijkste dingen om huidveroudering te voorkomen. Door goed te kijken naar ons voedingspatroon, kunnen we deze zodanig aanpassen. Hierdoor word de huid jonger en strakker. Lees ook het artikel “9 gezonde voedingstips om rimpels te voorkomen”.

Ook het drinken van voldoende water is belangrijk om huidveroudering te voorkomen.

 

Huidveroudering voorkomen door gezichtsgymnastiek

Het klinkt misschien een beetje raar maar wist u dat er oefeningen bestaan om rimpels te voorkomen?. In ons artikel over gezichtsgymnastiek kunt een aantal oefeningen vinden die elke dag gebruikt kunnen worden. Deze oefeningen zorgen ervoor dat de huid weer soepel en strakker word.

 

Huidveroudering door stress

Stress dwingt ons tot overmatig gebruik van de gezichtsspieren, dit zorgt voor rimpels en expressie lijnen. Om dit te voorkomen geven wij u als tip mee: niet te veel fronsen en je wenkbrauwen niet teveel optrekken bij verbazing.

 

Tot Slot:Kunnen we huidveroudering voorkomen?. Het antwoord is ja, zolang we maar de passende maatregelen nemen. De hierboven genoemde methodes zijn veel goedkoper dan een dure laseroperatie of het injecteren van chemische stoffen in het lichaam.

Reageren op dit artikel »